Tiramisu s malinami a orieškami
11. 9. 2013
Postup receptu:
-
1.V rúre pri teplote 200°C pražíme lieskové oriešky, až kým sa z nich nezačne uvoľňovať šupka, ktorú dobre odstránime v utierke. Necháme ich vychladiť a potom ich zomelieme celkom na jemno. 2 lyžice cukru dáme na panvičku, kde ho necháme mierne skaramelizovať a hneď ho zalejeme horúcou kávou, ktorú sme si pripravili zaliatím instantnej kávy horúcou vodou. Krátko povaríme karamel s kávou a potom ho necháme vychladnúť, potom ho dochutíme amarettom.
-
2.Na hustú penu spolu vyšľaháme cukor so žĺtkami. Zmiešame mascarpone s hustou šľahačkou a na koniec primiešame aj žĺtkovú penu. Tieto suroviny dôkladne vymiešame na hladký krém.
-
3.Do misky budeme vrstviť krém z mascarpone, potom piškóty, ktoré sme namočili do ochutenej kávy s karamelom, vrstvu malín a tie posypeme orieškami. Postup opakujeme a ako posledná vrstva bude krém z mascarpone. Dobre ho vyhladíme a dáme schladiť do chladničky na niekoľko hodín. Na záver pred podávaním ho posypeme strúhanou čokoládou prípadne kakaom.
a hlavne si nechajte chutit a vase chute a pocity piste do komentarom
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.